koloniale meubels friesland

Koloniale meubels Friesland

Ruben Betsema Wonen in Stijl is het adres voor koloniale meubels in Friesland. Onze koloniale meubelcollectie komt vooral uit Indonesië. Ruben Betsema Wonen in Stijl heeft voor u een uniek assortiment koloniale meubelen samengesteld met diverse tv-meubelen, kasten en accessoires.

koloniale meubelen van teakhout

Veel van onze koloniale meubelen zijn gemaakt van teakhout, een bekende houtsoort in Nederland door het koloniale verleden in Indonesië. Het hout staat bekend om zijn elegantie en de duurzaamheid. Daarbij is het prachtig hout met unieke eigenschappen die andere houtsoorten niet hebben. De oliën beschermen het hout tegen rot, een algemeen bekend probleem met oude meubels. En daarbij beschermen de oliën het hout tegen schimmel en parasieten. Het beste teakhout komt van volwassen bomen. Het kan tot tachtig jaar duren voordat een boom groot genoeg is om te gebruiken. Teakhout is zo’n fantastisch houtmateriaal, dat het oude hout vaak wordt hergebruikt. Bijvoorbeeld in oude gebouwen, of het wordt een nieuw leven als meubelstuk.

sterk en duurzaam

In het koloniale interieur worden ook andere houtsoorten gebruikt zoals Bengkirai hout, Balau en Shorea Laevis. Dit zijn houttypes die duurzaam en ontzettend sterk zijn. Zonder coating gaat het hout zeker vijftien jaar mee. Het hout wordt vaak gebruikt voor woningbouw zoals bij een houten dak. Bangkirai hout komt uit het tropische regenwoud van het eiland Borneo. Het hout is waterdicht en wordt daarom vaak gebruikt in vlonders en in terrassen.

tropische houtsoorten

Champor hout en Cinnamomum camphora komen beide uit Indonesië. Hier wordt het hout al heel lang gebruikt als alternatief bouwmateriaal omdat het goedkoper is. Camphorhout heeft een vezel die zacht en prachtig is, en daarmee vaak de keuze voor materiaal voor deurpanelen en ramen. De Camphorboom is te vinden in het tropische woud van Borneo. Samarinda is de bekende regio voor het produceren van camphor met de fijnste vezels.

unieke koloniale meubels

De koloniale meubelen van Ruben Betsema Wonen in Stijl zijn nergens anders te vinden. Veelal zijn het unieke eenmalige producten. Ziet u een product dat u graag wilt hebben? Wees er dan snel bij, want eenmaal verkocht, valt er niet meer aan deze koloniale meubelen te komen.

Meer weten?

bekijk ook

bekijk ook