dBodhi

Ben je op zoek naar een merk dat niet alleen trendy is, maar ook aandacht heeft voor duurzaamheid? Dan is dBodhi echt een aanrader! De bijzondere meubels van dBodhi worden gemaakt van oud teakhout, afkomstig van oude huizen, bruggen en spoorwegen. Dit resthout lijkt alleen nog geschikt als brandhout, maar bij dBodhi zien ze dat heel anders. Zij zien het prachtige karakter van dit verweerde hout, dat wordt verzameld, zorgvuldig gesorteerd en schoongemaakt. Ook de ijzeren restmaterialen van oude spoorbruggen worden hergebruikt. De collecties kenmerken zich door ontwerp, kwaliteit, diversiteit en een exclusieve uitstraling.

Vakmanschap met een grote waardering voor de natuur

Alle dBodhi meubels zijn gemaakt in Indonesië: in hun eigen studio op Java, of in kleinschalige ateliers waar ze mee samenwerken. De meubelen van dBodhi zijn gemaakt met een filosofie; de kunst van het vakmanschap als middel gebruiken om een eerbetoon aan de natuur te brengen. Alle collecties zijn gemaakt door gebruik te maken van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubels te maken. Kortom meubels met een verhaal.

Meubels met een verhaal. Vanuit Indonesië begon dBodhi met het produceren van tafels en kasten van teruggewonnen oud teakhout, afkomstig van eeuwenoude huizen uit afgelegen dorpen op Oost-Java. In de loop der jaren groeide dBodhi uit tot wat het vandaag de dag is: een familiebedrijf en meubelmerk waarbij de natuur en culturele traditie centraal staan, en waarbij de kunst van het vakmanschap gebruikt wordt als een middel om beide te eren.

Uitgebreide collecties van dBodhi

Een van de populairste productlijnen van dBodhi is de Outline collectie, deze is gemaakt van een combinatie van teruggewonnen teakhout en ijzer. De kasten en tafels hebben een eenvoudige, maar toch rijke, moderne look die niet uit de mode raakt. Dit maakt de meubels van de Outline Collectie tot een onmisbare aanvulling in ieder modern huis. Wat je stijl of persoonlijkheid ook is.

Naast de Outline collectie willen we ook de Kupu-Kupu collectie van dBodhi even benoemen. Mid century Skandinavische invloeden hebben geleid tot Kupu-Kupu tafels van grote schoonheid. Vernoemd naar een vlinder hebben de elegant gebogen teakhouten bladen en de taps toelopende poten, versterkt door verzonken mat afgewerkte stalen armaturen, een modern icoon gecreëerd.

Naast Outline en Kupu-Kupu  zijn er tal van andere collectielijnen met ieder unieke producten. Wat iedere collectie extra bijzonder maakt, is dat dBodhi echt nauw samenwerkt met lokale gemeenschappen in Indonesië om de producten te produceren. Hierdoor kunnen deze gemeenschappen hun traditionele vaardigheden behouden en tegelijkertijd een duurzaam inkomen verdienen.

Beleef vakmanschap van dBodhi in onze showroom

dBodhi zijn vakmensen met een grote waardering voor de natuur. Voor dBodhi is de natuur niet alleen maar mooi, de natuur is alles! Het is de oorsprong van alle creatie en de bron van hun inspiratie. Bij het maken van meubels zoeken ze continu naar de best mogelijke harmonie tussen cultuur en natuur, waarbij ze de kunst van het vakmanschap gebruiken als een middel om beide te eren. Ze maken gebruik van gerecyclede en organische materialen en volgen eeuwenoude technieken en Javaanse tradities om zo duurzame, en kwalitatief hoogwaardige meubelen te maken. Meubels met een verhaal, dat is dBodhi.

Ben je benieuwd naar de meubels van dBodhi? Wil je ze in het echt komen bekijken of wil je de verschillende opties van deze design meubelen zien? Kom dan langs in onze showroom / Ruben Betsema Wonen in Stijl – Eigen Haard 39, 8561EX Balk. Laat je inspireren door de hoogwaardige meubels met een verhaal.

 

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een product of merk? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom.