DTP Interiors

Natuurlijke materialen en stijlvolle vormen, deze twee vind je terug in de collectie van DTP Interiors. Dit Nederlandse merk biedt een prachtige collectie aan handgemaakte meubels waarmee je jouw woonruimte helemaal af maakt.

De meubels en accessoires van DTP Interiors ademen gevoel voor stijl, natuur en historie. De zorgvuldige ontwerpen combineren strakke metalen met verweerd hout uit Azië. Ze gebruiken hierbij plantaardige en duurzame materialen, allemaal handgemaakt door lokale vaklieden. Zo ontstaan collecties die zowel eigentijds als tijdloos zijn, met basisstukken voor ieder interieur.

Gerecycled Hout

Sinds jaar en dag produceert DTP Interiors het leeuwendeel van zijn producten op de eilanden van Indonesië. Hier wordt het teakhout opgekocht dat gebruikt wordt voor de DTP Interiors meubellijnen. Het hout is afkomstig van oude huizen. In Indonesië is het traditie om na een aantal generaties het ouderlijk huis af te breken en weer opnieuw op te bouwen. Het oude hout wordt verkocht en volledig gebruikt voor de constructie van nieuwe meubelen. DTP Interiors gebruikt nooit plantageteak, wat een meer uniforme en vlakke uitstraling heeft. Gerecycled teak is echter doorgeleerd, uniek en heeft altijd zijn eigen verhaal te vertellen. Door dit hout te hergebruiken krijgt het hout een tweede leven als DTP Interiors meubel. Hierdoor zijn alle artikelen niet alleen onwijs duurzaam, maar ook nog eens uniek in hun soort.

DTP Interiors & Must Living Collectie

De collectie van DTP Interiors biedt sinds 2006 een brede variatie basics die zowel tijdloos als vernieuwend zijn.
In ons duurzame en avontuurlijke assortiment geven we gebruikt hout een nieuw leven.
In 2019 zijn al onze collecties samengebracht onder de naam DTP Interiors .

Van kast tot bank en van karpet tot fauteuil, DTP Interiors heeft alles in het assortiment om van jouw huis een waar paleisje te maken. De DTP Home Collection bestaat uit superieure basisstukken die verder weinig opsmuk nodig hebben. De grote diversiteit aan artikelen en collecties zorgt ervoor dat je gegarandeerd items zal vinden die precies bij jou en je interieur passen. Zelf ontworpen, handgemaakt, duurzaam en eerlijk, dat zijn die woorden die centraal staan in het productieproces van de DTP Home artikelen. DTP Interiors is er trots op dat het grootste gedeelte van hun producten handgemaakt worden door gespecialiseerde ambachtsmannen uit Indonesië. Zij werken met veel aandacht en liefde aan de DTP Home Collection en hebben een uitstekend oog voor detail.

DTP HOME bij Ruben Betsema Wonen in Stijl

Ben je op zoek naar moderne, unieke meubelen met een twist? Dan is de DTP Home Metropole Collection iets voor jou! De Metropole collectie van DTP Interior is een elegante collectie met een modern randje door het gebruik van gerecycled teakhout met metalen afwerking. In het teakhout zijn grijs en wit tinten terug te vinden, wat prachtig contrasteert met de zwarte accenten. Ook in deze collectie heeft DTP Homes prachtige teak de hoofdrol. De randen van de kasten lopen schuin naar binnen. Dit creëert diepte en sterke lijnen. Dat effect wordt nog sterker door de ronde metalen poten, de greeploze en asymetrische deuren en donkere binnenkant van de vakken.

De DTP Home Timeless Collection is misschien wel de meest veelzijdige van het stel. Met tafels in alle soorten en maten en een groot aanbod aan TV-meubelen en dressoirs zit er voor iedere woning wel wat geschikts in de collectie. Of je nou gaat voor rank en slank of robuust en massief, de Timeless Collection heeft het allemaal! De gehele Timeless Collection bestaat uit gerecycled teakhouten meubelen met een zwart metalen frame. Het teakhout is echter artikel op een verschillende manier behandeld. Zo is het blad van eettafel A-team afkomstig van grote teakbalken. Deze balken zijn eerst ontspijkerd voordat ze met de hand zijn gewassen. Het hout behoudt daardoor zijn gebarsten, ruwe karakter. De kopse kanten van de tafel zijn grof afgewerkt. Eettafel Curves is in veel opzichten het tegenovergestelde van de A-team tafel: het blad is licht en dun en de metalen kruispoot vormt een opvallend detail. De Timeless Air tafel heeft eenzelfde blad, maar met een luchtiger frame. Ben je op zoek naar een tafel die net even wat anders is dan normaal, dan is de Parquet eettafel misschien wel wat voor jou. Het tafelblad bestaat uit verschillende kleine blokken teakhout die samen een massief blad vormen. Deze is vervolgens spiegelglad geschuurd.

Wil je onze collectie meubelen van DTP Interiors in het echt zien en voelen? Dan ben je meer dan welkom in onze showroom in Balk,  Eigen Haard 39 8561 EX en profiteer van onze gratis interieur advies, warme koffie, thee, cappuccino en onze goede service.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over een product of merk? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom.